.

Mema Days Barcelona; Indigo 12000

İlk olarak Drupa 2016’da tanıştığımız HP INDIGO 12000’i yakından incelemek üzere Barcelona’dadaydık. HP Indigo Türkiye satış temsilcisi ve uzun yıllardır çeşitli konularda çözüm ortağımız MATSET’in davetiyle HP MEMA EVENT’e katıldık.

Alışılmışın aksine toz toner teknolojisi kullanmayan Indigo, ofset baskı tekniğine yakınlığı ile dikkat çekiyor. 50x70cm baskı yapabiliyor olması, CMYK + 3 renk ekstrasıyla çok geniş bir renk gamutuna sahip. Öyle ki %98 Pantone tutarlığı garanti ediliyor.

San Cugat’taki Demo Center’da gerçekleşen etkinlikte Indigo’nun tabaka ve bobin çözümlerini inceledik. Etiket sektöründe rakiplerinden çok daha önde olan Indigo geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu yarışta liste başında olacak gibi.

HP Indigo Genel Müdürü Ronen Samuel’in anlatımıyla hızla dijitalleşen baskı sektörünü dünya genelinde gözlemleme fırsatı bulduk. Kişiselleştirmenin önemi ve dijital baskı tercih edilme sebeplerinin örneklerle öğrendik.

Ayrıca gerçekleştirdiğimiz 2 farklı matbaa ziyaretinde, ülkemizdeki üretim methodları ile İspanya’yı karşılaştırdık. En dikkat çeken özellik, her ofset baskı makinesinin yanına bir adet de Indigo koyulmuş olmasıydı. Bu çözüm ile matbaalar 1 adet de ürün üretebiliyor kolaylıkla. Etkinlik boyunca sürekli bizimle olan Matset Genel Müdürümüz Doğu Pabuçcuoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Can Babataş, Ofset Makineler Satış Müdürü Koray Öke ve HP Indigo Türkiye Direktörü Fatih Özatay’a bu güzel organizasyon için teşekkür ederiz.

Bizi Arayın Whatsapp